Elmúlt hát az idei Barlangnap is. Rendkívül sikeres, jó hangulatú hétvégét tölthettünk együtt.

Tabor

279 regisztrált résztvevő jött el (ebből 79 MKBT-tag), a szervezőkkel együtt tehát bőven 300 fölött volt a létszám. Három nap alatt 118 túrát vezettünk, 14 különböző útvonalon. A túrákon összesen 506 résztvevő volt, + túravezetők.

Az Ariadne huszonöt tagja, apait-anyait beleadott a szervezésbe. Azért vállalkoztunk a feladatra, hogy a barlangász-közösségnek megmutathassuk eredményeinket – főleg az utóbbi két év látványos felfedezéseit, fejlesztéseit. Mindazonáltal egyedül nem tudtunk volna megrendezni egy ekkora összejövetelt. Köszöjük a segítséget:

• a barlangi mentőszolgálatok tagjainak az ügyeletért,
  • a Marcel Loubens Kupa szervezőinek a versenyért,
  • Túri Zolinak és segédeinek a szombati vacsoráért,
  • az Adrenalin Tourist Rock Bandnek a szombat esti fergeteges buliért,
  • Bátyónak és a szervező Füredi Zolinak az énekóráért,
  • a Mountexnek és a Tendonnak a kötélhíd támogatásáért valamint
  • a kötélhíd építésében és lebontásában segítőknek.

A legnépszerűbb túra – az Ajándék-barlang mélypontjára – már csütörtök délután szinte azonnal betelt. Sajnos ide több ember levitelét a barlang adottságai nem teszik lehetővé. A másik népszerű cél az Indikációs-barlang volt. (Talán a provokatív túraleírás miatt. Lám, megfelelő marketinggel bármi sar(a)t el lehet adni.) A többi útvonalra végig volt szabad hely.

RegisztracioA gyakorlati kíhívásra vágyók Marcel Loubens-kupán, az elméleti megmérettetést választók Kessler-kupán indulhattak, a legkisebbeket pedig változatos gyerekprogramok szórakoztatták.

A regisztrációs díjakból 828’000 Ft bevételünk volt, ami lényegében fedezte a rendezvény költségeit. Legnagyobb kiadásaink a zuhanyozó és mobil-WC bérlése, a szombati vacsora, matricák stb. legyártatása voltak, de az elköltött összeg oroszlánrészét a millió apró tétel adta. (A pólókat ettől függetlenül, önköltségi áron adtuk, a kötélhíddal kapcsolatos kiadásokat pedig az Egyesület állta.)

Benkovics-Molnár Györgyi képeA Barlangnap különlegessége a Csévi-szirtek és a Klastrom-szirtek között kifeszített 870m hosszú félelmetes kötélhíd volt. Ezzel sikerült megvalósítani Gergő nagy álmát, kipróbálhatták azt a megfelelő technikai végzettséggel rendelkező barlangászok.

A barlangnap és annak szervezése számunkra is nagy élmény volt, minden percét élveztük, de most szeretnénk ismét a kutatásra összpontosítani. Majd' minden hétvégén kint leszünk, eztán is örömmel látunk minden érdeklődőt, aki közelebbi ismeretséget szeretne kötni a bontóvödörrel...

Ádám Bence