Turista Magazin

BARLANGNAPOK A PILIS MÉLYÉN

A Barlangnapot minden év nyarán más-más barlangjáró vagy barlangkutató csoport, ill. egyesület szervezi. Az ideit, a 60-ikat immár második alkalommal az Ariadne Karszt- és Barlangkutató Egyesület rendezte meg június 23. és 26. között Klastrompusztán, a szirtek alatt. Mi sem hagyhattuk ki.

14 barlangtúra közül lehet választani – lapozgatom a 60. Barlangnap Ariadne-barlangrendszer ismertető füzetét –, próbálom értelmezni, de még a megérkezés hevében vagyok, a társasági hangulat elvisz. 3 nehéz, 6 közepesen nehéz és 5 könnyű, gyerekekkel, kezdőkkel is járható túra a választék. Bőséges.

A cikk folytatása a Turista Magazin oldalán...

 

Pin It

Szeretlek Magyarország

Lejutottunk Magyarország 3. legnagyobb barlangjába

Lejutottunk Magyarország 3. legnagyobb barlangjába
Nézzétek meg nyolcperces riportfilmünket a 9 órás barlangtúráról!

Alkéri Ádám videoriportja

Riporterünk kamerát ragadott, és alászállt a pilisi Csévi-szirtek alatt található Ariadne-barlangrendszerbe. Persze nem egyedül vágott neki a barlangtúrának, hanem az ott kutató egyesület tagjaival, akik már több mint 20 éve saját szabadidejüket feláldozva tárják fel hétről hétre a barlang újabb és újabb járatait. Több mint 9 órát töltöttek a föld alatt agyagban, sárban, sziklákon, ahol egyébként Ádám még a bontásban is részt vehetett.

Pin It

Magyar Nemzet

A Pilisben található Magyarország harmadik legnagyobb barlangrendszere

Vasárnap óta a Pilisben található Magyarország harmadik legnagyobb barlangrendszere. A 11 700 méter hosszú és 203 méter mély üregrendszer összekötése majd húszéves kutatás eredménye. A feltárt járatokban ráadásul a Dunántúl legnagyobb barlangtermei, valamint egyedülálló szépségű cseppkövek rejtőznek.

A cikk folytatása a Magyar Nemzet oldalán...

Pin It

Port.hu

Ariadne barlangjai - Húsz év a Pilis mélyén

A '80-as évek végén néhány kalandvágyó kamasz barlangok után kutatva kezdte járni a Pilis hegységet. Kitartásuk és egyre komolyabbá váló munkájuk eredményeként hosszú évek alatt feltárták Magyarország harmadik leghosszabb barlangját, az Ariadne-barlangrendszert. E film ennek a küzdelmekkel és sikerekkel teli húsz évnek a története

Port.hu

Pin It