Az Óbudai Gáztározó története

Sok barlangász ismeri azt a Hármashatárhegy mélyén rejtőző alagútrendszert, amit Óbudai Gáztározónak neveznek. Belőle nyílik a Királylaki-barlang, de az alagútrendszer önmagában is érdekes látnivaló. Nem bánya, nem is légoltalmi bunker. De akkor micsoda? Ezt kérdezi minden idelátogató, és ez a kérdés motoszkált bennünk is, valahányszor – útban a barlang felé – végigmentünk a Gáztározón.

A metróalagút

Ariadne a Trend-időkben

Trend-idők

Az Akadémián tartott vetítés után Bence rövid interjút adott, ami május 6.-án délután a Kossuth Rádió Trend-idők című műsorában került adásba.

A beszélgetés ide kattintva meghallgatható:

Egyesületünk a Zöld OT-n

Az ARIADNE Karszt- és Barlangkutató Egyesület a Zöld OT-n

A 2014. április 25-27. között tartott Környezet- és Természetvédő Civil Szervezetek 24. Országos Találkozóján (OT 2014) vettünk részt Komáromban. A Monostori Erődben tartott háromnapos rendezvény második napján mutatkoztunk be.
A résztvevők az Egyesület által készített filmeket nézhették a standon lévő monitoron, tájékoztató anyagokat és matricákat vihettek el. A vállalkozó szelleműek csipeszből és fotókartonból denevéreket készíthettek. Beszélgethettek az Egyesület tagjaival a barlangkutatástól és a feltáró kutatás közben végzett barlangvédelemről.
Az esténként üzemelő Zöld Mozi programjai között nagy sikerrel vetítették Az Ariadne Barlangjai - 20 év a Pilis mélyén c. filmünket. A film vetítésével újabb lehetőség nyílt bemutatni szenvedélyünket.

zoldott