Krekk Ivett

Évekkel ezelőtt a Holdvilág-árok létrája alatti barlangba lámpa nélkül egy bottal tapogatózva haladtam előre a sötétben, a szívem a mellkasomat majdnem átszakította és a fülemben lüktető érzést éreztem, ezek mindenben különböztek attól, amit addigi életemben valaha átéltem...

A megélt élmények után 2008 februárjában voltam életem első barlangtúráján a Mátyáshegyi-barlangba, amely meghatározó élmény volt, hatása nem maradt el. Részt vettem a balatonedericsi Szél-lik és a Tapolcán található Berger Károly-barlang kutatásában és térképezési munkálataiban. 2008 decemberében csatlakoztam az Ariadne Karszt- és Barlangkutató Egyesülethez.

Kutatótársaimmal, heti rendszerességgel járunk kutatni, a fő kutatási területünk a Klastrompuszta fölött emelkedő Csévi-szirtek barlangjai. Ahol részt vettem több jelentős felfedezésben az Ariadne-barlangrendszerben. Azonban nem pusztán az új részek feltárása utáni vágy miatt része az életemnek a barlangok kutatása. Szeretem a felfedezést megelőző nehéz munkát, pakolni az agyagot a köveket, szeretem az izgalmas várakozást és a résztvevőkkel való együtt bontás élményét.

Az egyesület tagjaiban benne van az elszántság, de ami számomra a legfontosabb az alázat. Alázat a természet előtt, mely ily csodás barlangok és az abban található képződmények alkotására képes.

A barlangok kutatása során szereztem megannyi élményt, kötöttem ismeretségeket, találtam barátokra.

Van pár mesém is amit a Dió Magazinnak írtam.

Date

2018. július 09.

Tags

tag