Egyesületünk fő tevékenysége a barlangkutatás, azonban a feltáró és tudományos kutatások, valamint egyéb munkák mellett rendszeresen túrázunk, mind hazánkban, mind pedig külföldön. A Spanyol barlangász expedícióktól a kisebb barlangtúrákig sok helyen megfordultunk már a föld alatt, de nem csak a sötét üregek mélye vonzza tagjainkat. Részt vettünk, vagy szerveztünk kisebb-nagyobb hegymászó túrákat, több tagunk rendszeresen mászik sziklát. A síelés, kanyonozás, búvárkodás, via ferrata utak is kedvenc időtöltéseink közé tartoznak, de a legtöbb természetközeli sporttal szívesen töltjük az időt. Utazásainkon amennyire tehetjük időt szakítunk a kulturális látnivalókra is. És vannak kifejezetten kirándulós, az idegen tájak és kultúrák felfedezésére irányuló utazásaink is. Ezen az oldalon tematikus elrendezésben fényképekkel illusztrált élménybeszámolóinkat tekintheti meg az érdeklődő. A képekre kattintva  a túraképek galériában még több fotót lehet megnézni.

turakep