2014. május 17-én volt a Felfedezők Napja a Millenárison. Az idei rendezvény középpontjában a barlangkutatás állt.

A barlagkutatók közös standjának felépítését Borzsák Sári és Egri Csaba szervezte ismét kiválóan. Köszönet nekik ezért! Egész nap pezsgett az élet körülötte, rengetegen voltak kíváncsiak a kiállított érdekességekre és rengeteg barlangász is megfordult ott.

2014-05-17 02 kicsi

Mi, barlangkutatók és a barlangi búvárok sok színes előadásban tájékoztattuk az érdeklődőket. Egyet muszáj kiemelnem közülük: Egri Csaba 3D-s vetítését Magyarország barlangjairól szájtátva bámulta a közönség. Nemcsak Csaba technikája fejlődött a korábban látott (már akkor is nagyszerű) vetítései óta. Mostanra összeállt egy olyan reprezentatív anyaga hazánk barlangjairól, ami a szakszerű előadásra felfűzve több volt, mint lélegzetelállító képek sora. A reggeli vetítés után híre is ment ennek, és a délutáni második előadásán még a csilláron is nézők lógtak. Nem túlzás, hogy a rendezvény honlapján a Gravitáció filmhez hasonlították A mélység 3D-ben” előadást.

2014-05-17 10.38.54 kicsi

Külön köszönetet érdemelnek még mindazok, akik sok órán át mosolyogva állták a kötélre vágyó gyerekek nem szűnő rohamát.

2014-05-17 13.01.34 kicsi

További képek a galériánkban láthatóak.

Idézzük a szervezők levelét:

Kedves Mindenki!

Mint a Felfedezők Napján a barlangkutatás szervezői, Csabával mindketten nagyon, nagyon szeretnénk megköszönni mindnyájatoknak a tegnapi nap lebonyolításához nyújtott munkátokat, fáradtságotokat. Nekünk ez az esemény – márcsak a Földgömbösökkel ápolt régi jó kapcsolat miatt is - meglehetősen szívügyünk volt, és úgy gondoljuk, igazán sikerült most is beletennünk minden tőlünk telhetőt, és igen színvonalasan megjelennünk. Ez persze nélkületek nem jöhetett volna létre.

Köszönjük az előadóknak – Surdának, Gergőnek, Attilának, Disnek, Balázsnak, Bencének és Szabolcsnak - a felkészülést, és a remek előadásokat, filmeket. Valamennyi előadás telt házas volt, Csaba vetítésein 170 szemüveg fogyott el a 100 fős teremben és az is kevésnek bizonyult! Csak a földszinti előadót számolva több mint 1000 ember hallgatta meg ezeket!

Köszönjük a búvároknak: Robinak és Sanyinak a rengeteg kihordott cuccot és érdekességet, és a kitartást a standon.

Köszönjük Frédinek a gyerekmászatás megszervezését, levezénylését.

Köszönjük Dorkának, Petinek, Chorendzsák Gyurinak, Marcinak, Atyukának, Csaszinak, és az Ariadnésoknak a köteleknél ledolgozott sok-sok órát - azt hiszem, ez volt a legkeményebb műszak.

Köszönjük Ricsinek, Ivettnek, valamint az egész Ariadnénak az állandó jelenlétet, és sok segítséget.

Reméljük, mostanra kiheverte mindenki a tegnapi napot, és nem bánta meg, hogy ott volt tegnap.

Ha esetleg valakit kifelejtettünk, az csak a véletlen műve.

Köszi mindent, MINDENKINEK, még egyszer!

Sári és Csaba

Comments powered by CComment