Az Ariadne Karszt- és Barlangkutató Egyesület tagjai a barlangkutatáson és barlangi túrázáson kívül számos egyéb természettel kapcsolatos sportot űznek, ezen belül többen foglalkoznak a sziklamászással is. A hétköznapi délutánokon számos tagunk megtalálható a Budapest környéki mászó helyeken, míg hétvégéken a távolabbi vidékeket barangoljuk be (kivéve amikor barlangoljuk be). Amennyiben időnk és szabadságunk engedi, külföldi túrákat is beiktatunk, főként szlovén, horvát, osztrák, szlovák, olasz célpontokkal, de távolabbi helyeken is megfordultunk már (Svédország, Spanyolország, Franciaország…). A téli hónapokban sem tétlenkedünk, teremmászással készülünk fel a kinti kalandokra. Előszeretettel hódolunk a sziklamászás számos műfajának, elsősorban a sport- és a boulder mászásnak, de még a trepnis mászásnak is, bár ennek elég szűkösek a hazai lehetőségei. Az itt található galériákban szeretnénk bemutatni a külföldi és hazai sziklamászó helyek egy részét. Élménybeszámolóval egybekötve szeretnénk tippeket adni, hova érdemes ellátogatni egy mászó túra erejéig.