MTA night

2015. április 23.

Tegnap, a Föld napján a Magyar Tudományos Akadémia meghívására beszámolunk a Csévi-szirteken elért eredményeinkről.

MTA Filmklub 1Az MTA Filmklub keretében meghirdetett vetítésre érkezett érdeklődők háromnegyedig megtöltötték az Akadémia 200 fős nagytermét.

MTA Filmklub 2Miután levetítettük az Ariadne barlangjait, kutatásvezetőnk, Surányi Gergő és Ádám Bence beszélgetett a közönséggel. Bence a barlangi forgatás közben átélt kalandjairól mesélt, Gergő a kutatás tudományos aspektusáról - páldául a kozmikus sugárzás felhasználásáról - árult el érdekes részleteket

MTA Filmklub 3A közönségtalálkozó végén az érdeklődők körbevették a jelenlévő csapattagokat, spontán beszélgetések alakultak ki, későbbi cikkeket, interjúkat egyeztettünk. A lelkes visszajelzések alapján úgy érezhettük, nem okoztunk csalódást azoknak, akik ezt a napos, tavaszi szerda délutánt az Akadémián (lélekben pedig a Pilis mélyén) töltötték.

Minden megjelentnek köszönjük a részvételt, a sok biztatást - a barlangok szeretetén felül ez ad erőt nekünk a további kutatáshoz!

MTA Filmklub 4